Titusz és Pati

Titusz és Pati varázslatos mindennapjairól...

Friss topikok

  • libraryCat: Gratulalok! :) es boldog karacsonyt! (2012.12.26. 14:46) Just married I.
  • ZoRRaW: egy élmény volt... olvasni :-) sok boldogságosat! :-) (2012.12.25. 09:49) Just married II.
  • Dr. Morcz: Na ezt már vártuk páran (2011.10.18. 13:08) Újra
  • zsokali: Együttérzek...Zoli is megpróbálkozott ezzel...Az lett a vége, hogy megnyílt a vádlimon a bőrfelüle... (2010.09.02. 16:20) Titusz megtanítja Patit biciklizni
  • Trulla: TITUSZ ÉS PATI, NEKTEK! :) Ci sono cose che non puoi vedere con gli occhi: devi vederle con il cu... (2010.07.31. 12:57) Titusz és Pati és a kánikula

Linkblog

2012.05. 12- 05.16.

Levinek ismét :)

Titusz és Pati megkapta Pati kicsi, dagi négyéves unokaöccsének, Levinek a felügyeleti jogát négy napra. Mivel  Titusz és Pati lassan fontolgatja a családalapítást, meg Pati amúgy is nagyon szereti a kis dagit és Titusz is ügyesen játszik vele, szívesen elvállalták, jó kis próba lesz, gondolták.

Levi szombat délután érkezett az anyukájával. " Nem szeretem Patit, nem akarok itt maradni!" - ordította már messziről, majd berohant a nappaliba, lefeküdt a kanapéra és elaludt. Mikor délután ötkor felébredt, Titusz és Pati elvitték játszani. A Mechwart ligetben Titusz másfél óráig folyamatosan futott a kis dagival a szökőkút körül, egyértelműen a lefárasztás volt a cél. Sikerült. Hazaérve gyors fürdés, vacsi majd a Kung Fu Panda második része, Titusz már a film közben kidőlt, Levi még megfejelte a filmet egy mesével, aztán viszonylag gyorsan ő is álomba merült. Szép dolog az anyaság és nem is nehéz gondolta Pati elégedetten és átölelve a hortyogó Tituszt ő is elaludt.

Azt mondják a gyerekek megérzik és megakadályozzák a szexust, Titusz és Pati utánajártak a megalapozatlannak tűnő mendemondának. Vasárnap reggel miután konstatálták, hogy Levi a másik szobában még mélyen alszik, vidáman és mélységes csendben belekezdtek a vasárnapi hancúrba. Az előjáték alatt béke honolt a nappaliban is, ám amint Titusz rátért volna a lényegre, apró lábak csoszogása jelezte ellentmondást nem tűrően, hogy bárhol tart is Titusz most kell abbahagynia. Pati csalódottan felkelt, főzött kakaót Titusznak és Levinek, reggeliztetett, Levit leültette a Shrek második része elé, Tituszt elrángatta onnan, másfél órás pausával ugyan, de - hála Shreknek - Pati megkapta amit akart és ami vasárnap reggel amúgy is jár neki.  A délelőtt folyamán Titusz, zseniális ötlettől vezérelve kiküldte a kis dagit az udvarra ázott virágszirmokat söprögetni. A kicsi remekül szórakozott, Titusz és Pati pedig közös erővel megfőzték az ebédet - mustáros csirke petrezselymes rizzsel és zöldsalátával - elmosogattak, mostak, kiteregettek, majd ebéd után Pati csendes pihenőt hirdetve a kötelező mese után ágyba dugta a kicsit, ők pedig Titusszal megkönnyebbülve heveredtek le egy csendes félórácskára.  Levi angyali arcocskával lapozgatta az ágyán fekve a meséskönyvét öt teljes percig, aztán kiment kakilni, majd nekiállt tombolni. Ordítva rohangált fel-alá. Dobálta a játékait. Párnákat vágott a pihenő Patihoz. Pati egyre idegesebben próbálta elmagyarázni a dühödt kis daginak a háromnegyed órás csendes pihenő lényegét, Titusz pedig egy Cronin regény olvasását mímelve röhögött Pati nevelési elvein. Pati aki megfogadta, hogy soha nem fog gyereket megverni, úgy döntött pszichológiai nyomást gyakorol a kicsire és kizárja őt a hálóból. A négyéves üvöltve rúgta be az ajtót és párnák helyett most már a félalmányi ökleivel püfölte Patit. Pati újra kirakta őt a szobából és az ajtó elé ült élő bástyaként. Hátát az ajtónak döntve próbált a Nők Lapja cikkére koncentrálni, Titusz az ágyon fekve kajánul figyelte őt. Pár percnyi dühödt őrjöngés után hirtelen csönd állt be, úgy tűnt a nappaliba kizárt Levi megnyugodott. Pati diadalmasan felsóhajtott, győzött az erőszakmentes pszichológia. Néhány pillanat múlva a bezárt ajtón keresztül vékony, éneklő hangocska szűrődött át: " Kiveszem a naptejem a bőröndből, sallalala, bekenem vele Pati szekrényét, trallalala." Patiban itt elpattant vmi. Nem, nem vert gyereket továbbra sem, de kirohant a nappaliba, emelt hangon közölte a naptejjel magát kenegető Levivel, hogy a csendes pihenőnek vége és elrohant zuhanyozni. Mikor némileg lehiggadva egy törülközőbe csavarva visszatért a nappaliba azt látta, hogy Levi kiabálva rugdossa a hálóajtót, amit nem lehetett kinyitni. Titusz ült előtte és a hátát nekivetve olvasott.

Ezt a csatát Titusz és Pati elvesztette semmi kétség. Háromkor, a csendes pihenő tervezett befejezésekor, már Levivel és az időközben összeszedett Vackorral igyekeztek a játszótér felé. Levi Tituszék előtt 15 méterrel rohant és a nyomában lihegő Patinak teli torokból kiabálta vissza: " Női bugyi van rajtad, női bugyi van rajtad!" az arra bóklászó csövesek nem kis szórakozására. Persze Shrek délelőttről, jutott Pati eszébe rohanás közben. Tudjátok az a rész, amikor Pinokkió és Mézi ki akarja szabadítani Shreket és közben Pinokkiót szívatják a piros tangájával... Mire a játszótérig elértek, Patinak már minden családalapítási rózsaszín álma romokban hevert. A parkban elengedte Vackort és Levit, odasziszegte Titusznak, hogy a következő vásárláskor vegyen egy raklapnyi kotont és lerogyott egy padra. Ebben a pillanatban ismét változott a helyzet.Levi vidáman nevetve rohangászott fel-alá Vackorral, fogócskázott Titusszal, mászókázott egy másik kislánnyal. Titusz amúgy édesen tud játszani a gyerekkel, Pati idegei is lassan kiengedtek. Háromnegyed óra idill után Titusz nyafogni kezdett, hogy induljanak haza. A hazaúton Pati rájött, hogy remekül lehet facilitálni a gyereket a kutyával. A "ne menj messzebbre, mint a kutya" és kapaszkodjál Vackor bundájába" ötleteket Levi egész készségesen fogadta, Vackor pedig Pati hű társaként szintén partner volt a játékban. Pati a tapasztalatai összegzéseképpen hosszú előadást tartott a fogócskázásba belefáradt Titusznak az állatterápia jótékony hatásairól.

Este Titusz, Pati és Levi együtt vacsoráztak, közösen eperturmixot készítettek, majd Titusz leült dolgozni, Levi autóversenyest játszott, Pati pedig végre befejezte az NL cikket, azt az egyet amit egész nap próbált elolvasni. Nyolc óra tájban Pati a játék folytatásaként teleengedte a kádat meleg vízzel, belerakta a kis dagit és elérzékenyülve nézte, ahogy a kisfiú önfeledten csapkodja a polcról levett  ikeás dekorkavicsokat a kád zománcozott aljához. Nem, tényleg nem zavarta ez Patit, a nevelési elvei szerint nem szabad a gyereket állandóan fegyelmezni. Az agya akkor csattant el újra a külvilág számára láthatatlan módon, amikor nekiállva a fürdetésnek óvatosan megpróbálta kihalászni a játékokat a kádból. Levi maga alá gyűrte a dekorkavicsokat és az odahajló Pati fülébe ordított: " Ha nem engeded, hogy tovább játsszak, megölöm a kutyátokat!" Ennyit a gyereknevelésről, a kutyaterápiáról, a pszichológiáról, Titusz könnyesre röhögte magát a nappaliban a csatazajt hallva.

Este kilenckor, az egész nap küzdő kis négyéves - három mese után - Tűzokádót, a sárkányt magához ölelve, édesen aludt. Pati megtépázott idegekkel mászott be Titusz mellé az ágyba, aki lassú, békés mozdulatokkal kezdte el simogatni a hátát. "Nagyon jó anya leszel Puncikám" suttogta a fülébe.

Folyt. köv.

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tituszespati.blog.hu/api/trackback/id/tr254514567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása