Titusz és Pati

Titusz és Pati varázslatos mindennapjairól...

Friss topikok

  • libraryCat: Gratulalok! :) es boldog karacsonyt! (2012.12.26. 14:46) Just married I.
  • ZoRRaW: egy élmény volt... olvasni :-) sok boldogságosat! :-) (2012.12.25. 09:49) Just married II.
  • Dr. Morcz: Na ezt már vártuk páran (2011.10.18. 13:08) Újra
  • zsokali: Együttérzek...Zoli is megpróbálkozott ezzel...Az lett a vége, hogy megnyílt a vádlimon a bőrfelüle... (2010.09.02. 16:20) Titusz megtanítja Patit biciklizni
  • Trulla: TITUSZ ÉS PATI, NEKTEK! :) Ci sono cose che non puoi vedere con gli occhi: devi vederle con il cu... (2010.07.31. 12:57) Titusz és Pati és a kánikula

Linkblog

Júliusi pillanatok

2016.07.28. 15:05

szerző: titusz és pati

2016. július 28.

 Kicsi Félix tegnap féléves lett. Gyönyörű baba hurkákkal és szüntelen mosolygással. Pati gyakran puszilgatja puha nyakát, tejcsi illatú arcocskáját, amire hatalmas gurgulázó kacagás és szerelmes pillantások a válasz. Egy hete Pati elkezdte Félixet gyümölccsel etetni. Pati számára ez mindig nagy esemény. Büszke és kicsit szomorú is. Büszke a gyönyörű babájára és kicsit elfacsarodik a szíve. Félix eddig csak Patból volt, kicsi sejtecske kora óta Patiból élt, mostantól viszont Félix már alma, őszibarack és milumil zabpehely is. A kicsi először gyanakodva és felháborodva fogadta a változást, szopizni próbálta a kiskanalat is, azonban hamar ráérzett az új ízekre, Pati nem győzi a tátogó szájacskába kanalazgatni a finomságokat.

 Velendula!!! Velendulát hoztam a jácitóról! - kiabálta kicsi Tit hangosan és izgatottan szaladt Pati felé. Pati a kertben ült Félix-szel az ölében és meghatottan nézte Titut, aki mindkét izzadt kezecskéjében egy -egy levendula virágot szorongatott. Patinak szedte és hazáig őrizgette!

Félix gyakran kel éjjel, Pati fáradt. Félix ilyenkor csukott szemmel tátog ide-oda forgatva a fejecskéjét, mint egy madárfióka, várja hogy szájába essen a cici. Hosszan, békésen szopizik, éjszaka nincs hova sietni és Anyu csakis az övé. Mikor jóllakott, elégedetten hasra fordul és kényelmesen elnyúlik a nagy ágyban Titusz és Pati között.

"Ugrálok, pancsolok, táncolok, tapsolok!!!" - tört fel a jókedv Tituból sikkantásokkal tarkítva. Titu szívvel-lélekkel vetette bele magát a nyárba. Unokatesókkal medencében pancsolt, fonott kosárkákba nagyosan - komolyan, érett meggyet  szedett, Balatonba ugrált - hangosan vezényelve: "egy-kettő nyolc, tíz és paccs!!", Patival fagyit evett mindig közös tálkából két kiskanállal, Titusz barátainál este tizenegykor a kerti lámpák között vad táncot lejtett, a kertben ülve feketerigókat lesett és közben savanyú ribizlit eszegetett.

Titusz és Pati elszöktek néhány órára, hogy rövid ideig újra igazán Titusz és Pati lehessenek. Kevés idejük van mostanában egymásra, minden percük a kicsik körül forog. Hiányoznak egymásnak. Titusz és Pati jegeskávét és hideg port ittak a vadszőlő zöld-piros levelei alatt, aztán a remegő napsütésben egy csendes ösvényen felmásztak a Badacsony egyik eldugott teraszára. Pati Titusz ölében feküdt, nézte a Balatont, Titusz Patit szeretgette. Kézen fogva, beszélgetve sétáltak haza.

 Az idős néni kerekesszékben ült és hosszú ujjaival varázsolt. "Gyere, gyere csak közelebb!" - biztatta Titut. A kisfiú a Millenáris közepén állva nézte megbűvölve a nagyon öreg tündért, aki tudott kisgyerek nyelven beszélni. Kis Tit közelebb lépett és a remegő ujjak köröket rajzoltak a pocakjára. " Mi van az ingeden? Oroszlán, kalóz?" - fonta a mesét a tündér, Titu pedig már a kezét fogta és belefeledkezve figyelt a reszelős hangra. Bűvkörben álltak ők ketten, az élet elején és végén. Találkoztak.

Félix amilyen kicsi, olyan lelkes szurkolója volt a magyar futball válogatottnak. Pati ölének biztonságában ünnepelte a Margit hídon az évtizedek óta várt csodát. Egy cseppet sem ijedt meg a hangos, kiabálós örömködéstől! Ragyogott a szeme, úgy ugrált a színes kendőben, széles mosolyokat ragyogtatva a szembejövő harcedzett, nemzetiszínbe öltözött drukkerekre.

Pati álmodozva nézte a felvillanó zöldes-sárga fényű bogarakat, Titusz pedig számolt. Titusz és Pati szentjánosbogár néző sétán voltak a váci arborétumban. A rajzás a vége felé járt már, a sétavezető harminc bogarat ígért, Titusz ellenőrizte a számításokat. A sötét tó partján Titusz egy földön világító nőstény szentjánoskát is talált, amíg a csoport tagjai ámuldozva nézték zseblámpa fényénél Titusz felfedezettjét, addig ő csendben félrehúzódott. Pati az ilyen dolgokért szereti olyan nagyon az ő  hallgatag Tituszát.

Titusz és Pati Badacsonyban nyaralt a kicsikkel.Déli hőségben két gyerekkel felmásztak a hegy tetejére, Pati meghatottan élte át, ahogy Félix először pillant végig szeretett taván, Titusz közben hideg vizet ivott és az árnyékban legyezgette a babakocsiban sziesztázó Titut. Csavarogtak a Káli medencében, mohos falú, virágos kertű templomban hallgatták az ősi szent szavakat, kővirág és levendula csokor mellett ettek olíva olajos tökmag kenyeret és eper szószos túrógombócot, kimerészkedtek a Hegyestű legszélére, tornáztak és meséltek táncoló pillangók között, fagyiztak a Szigligeti vár lábánál, meghódították Sümeget, és persze ugráltak, pancsoltak, homokvárat építettek, árkot ástak,  csúszdáztak és megmerítették Félix dagi kis lábacskáit is az öreg tóban.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tituszespati.blog.hu/api/trackback/id/tr768919800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása