Titusz és Pati

Titusz és Pati varázslatos mindennapjairól...

Friss topikok

  • libraryCat: Gratulalok! :) es boldog karacsonyt! (2012.12.26. 14:46) Just married I.
  • ZoRRaW: egy élmény volt... olvasni :-) sok boldogságosat! :-) (2012.12.25. 09:49) Just married II.
  • Dr. Morcz: Na ezt már vártuk páran (2011.10.18. 13:08) Újra
  • zsokali: Együttérzek...Zoli is megpróbálkozott ezzel...Az lett a vége, hogy megnyílt a vádlimon a bőrfelüle... (2010.09.02. 16:20) Titusz megtanítja Patit biciklizni
  • Trulla: TITUSZ ÉS PATI, NEKTEK! :) Ci sono cose che non puoi vedere con gli occhi: devi vederle con il cu... (2010.07.31. 12:57) Titusz és Pati és a kánikula

Linkblog

2012. március

Tél közepén Titusz egyik jó barátja váratlan hírrel pezsdítette fel a szürke, januári napok egyhangúságát. Bejelentette, hogy tavasz közepén megházasodik, nyár végére pedig apa lesz. Titusz a tőle megszokott nyugalommal fogadta a híreket. Képzeletbeli kis excell táblázatába bejegyezte a lakodalmat március hosszú hétvégéjére, mint egész éjszakás buli lehetőséget és napirendre tért az események felett, ellenben Patival, akiben érzései azonnal viharos tengerré korbácsolódtak. Örült, persze, hogy örült, izgatottan mindent tudni akart a lakodalom részleteiről, a menyasszony ruhájáról, a baba méreteiről.Ezenkívűl azonban gyors számvetést is készített, melynek végeredményeképp hosszú beszélgetéseket kezdeményezett Titusszal, saját kapcsolatuk jelenlegi állapotáról és dinamikájáról, mely beszélgetésekben Titusz bölcsen hallgatva vett tevőlegesen részt. Mindezeken túl pedig a meghívó kézhezvételének pillanatában Patiban azonnal fellángolt a hatalmas kérdés, mit vegyen fel az eseményre?

 Pati a lakodalom előtt két héttel kezdett el komolyan dolgozni az ügyön. Indításként három estén keresztül próbálgatta a szekrényében fellelhető összes ruháját, minden elképzelhető kombinációban, Tituszt gyakori "ebben, hogy nézek ki?" típusú kérdésekkel zaklatva. A harmadik este arra a már kezdetekkor is nyilvánvaló megállapításra jutott, hogy egyetlen valamirevaló ruhája sincsen, plazakörút szükséges.

A napok szélsebesen teltek, az áruházak listája fogyott, Pati pedig csendes kétségbeeséssel konstatálta, hogy az új tavaszi divat azokra az otthonkákra emlékeztet, amiket Titusz édesanyja visel mikor kapálni indul a telekre. A lakodalom előtt három nappal Pati kismama barátnője telefonon felajánlotta Patinak az egyik blúzát amiben az utolsó trimesztert végigélte, "derékben pont jó lesz neked, mellben lehet hogy kicsit nagy" bíztatással! Az esküvő előtt két nappal Pati másik, két kisgyerekes anyuka barátnője kipakolta a gardrobját, órákig kerestek Patinak megfelelő ruhát a hároméves lánya segítségével. A kiscsajszi tündéri arcocskával hordta elő saját -egyébként nagyon is szexi - ruhácskáit "nézd Pati, szerintem ezt vedd fel" kiáltásokkal. A plazak zárási ideje előtt három órával Pati a táskájába gyűrte barátnője két alkalmasnak tűnő ruháját és elrohant mégegyszer végigjárni a kedvenc üzleteit. A késő este az Orsay egyik szűk öltözőjében talált rá Patira a harmincadik sikertelen ruhapróba után. Ekkor jutott eszébe, hogy a szituáció pont alkalmas arra, hogy megfelelő megvilágításban is megnézze a kölcsönkapott, táskájában lapuló rucikat. Felvette az elsőt és láss csodát, a ruha tökéletesen állt Patin. Pati elégedetten felhúzta a cippzárt, az pedig halkan pattant egyet, felül beragadt, középen szétvált, és többet semerre, semmilyen rángatásra nem mozdult. Pati ott állt az Orsay öltözőjében egy szétnyílt cippzárú Art'z Modell márkájú méregdrága, tönkretett ruhában, bakancsban, csupasz háttal, melltartó nélkül, az erőlködéstől izzadtan és a ruhát nem tudta levenni! Gondolván, hogy bár hülyét csinál magából mégiscsak azonos fajhoz tartoznak, Pati kidugta a fejét a függöny mögül, odasziszegett egy vadidegen nőnek és behívta az öltözőbe, hogy segítsen neki. A csaj egy darabig rángatta a ruhát a félmeztelen Patin, majd megállapította hogy ezt lehetetlen levenni és szakadva a röhögéstől kiment. Pati magára maradt, félórás kemény  és kétségbeesett küzdelem után  hámozta ki magát valahogy a cuccból. A cippzár persze szétszakadt, a kölcsön ruha a varrónőhöz ment javításra, Pati pedig haza, továbbra is alkalmas esküvői öltözék nélkül. Lakodalom előtti este Pati úgy érezte végre képes pontot tenni az ügy végére. A záróra percében hosszas fontolgatás után vett egy fekete csipkeszoknyát és egy hozzá illő fehér inget, csinosnak és magabiztosnak érezte magát bennük, úgy gondolta készen áll az egész éjszakás partyra. Titusz, aki egész addig szótlan szemlélődéssel követte az eseményeket, este átnézte Pati csomagjait, majd "ezt vetted az esküvőre?" felkiáltással röhögni kezdett. Pati próbálta elereszteni a füle mellett, "nem, nem idegesíti magát tovább a ruhaügyön", "Titusz különben sem ért a divathoz", "persze, mert pasi" stb, gondolatokkal nyugtatva magát lefeküdtek aludni.

A meghívón délután négy órai kezdést jelöltek, Pati másnap kettőkör elkezdett készülni. Háromnegyedháromra megfürdött, beszárította a haját, felöltözött, kikészítette a cipőjét és elkezdett sminkelni. Eközben Titusz öt perc alatt kiválasztotta a szekrényében precízen összehajtogatott 100 db ingéből és 150 nyakkendőjéből az alkalomhoz illő kombinációt, magára kapta őket, készen állt. Három előtt tíz perccel Pati megnyomta a barna színű folyékony alapozó tubusát, ami ahelyett hogy csendesen Pati ujjára csurrant volna, váratlanul kilőtt és Pati új fehér ingén landolt. Pati megdermedt, Titusz pedig újfennt röhögni kezdett. Pati lekapta az inget és óvatosan lekaparta az alapozót róla - helyette még jobban szétkente az egészet. Három óra tíz perckor Pati a folyékony mosószert, Titusz a Domestost csorgatta az akkor már csuromvizes ingre, hiába, a szétkent barna alapozó tartotta magát. Három óra húsz perckor Titusz szembesítette Patit a ténnyel, másik ruhát kell választania. Fél négykor Pati újból az alapvonalon állt - pont ott, ahonnan két héttel ezelőtt indult - a szekrényében kutatott alkalmas öltözék után egy szál melltartóban. Négykor (az esküvő kezdési időpontjában) Pati zokogva és meztelenül kérte Tituszt, hogy induljon el, legalább ő legyen ott legjobb barátja életének nagy eseményén.

Ennél a pontnál pedig meg kell állni és kijelenteni, Titusz Pati legjobb barátja és Nagybetűs Társa! A dráma komolyra fordulásakor eltökélten Pati mellé állt, támogatta őt, "ne aggódj Puncikám biztos találsz vmi szép ruhát a szekrényedben" jellegű bátorításokkal bíztatgatta. Négy óra öt perckor telefonon kiderítette, hogy bár már a teljes násznép megérkezett, a ceremónia csak ötkor kezdődik. Felmérte, hogy egy kiút van a reménytelen helyzetből, új ruhát kell venni. Letörölte Pati könnyeit, szélsebesen elfuvarozta őt egy közeli Plazaba, majd a Pati által negyed óra alatt kiválasztott ruhát gondolkodás nélkül egekig magasztalta. Látva Titusz szorult helyzetét, igazi férfiúi összetartással, a ruha tökéletességét a pénztáros fiú is megerősítette, Titusz pedig Pati tétovázását érzékelve ellentmondást nem tűrően, villámgyorsan fizetett. Titusz és Pati a nászinduló első hangjaira érkeztek. Besurrantak a vőlegény és menyasszony mögött és áhitattal végighallgatták a ceremóniát. A szertartás után Pati a vécében átöltözött és kisminkelte magát, ezúttal szigorúan púder formátumú alapozót használva. A lakodalom fergetegesre sikeredett, éjfél körül a lányok már Patit sajnálták az átélt viszontagságok miatt, a fiúk pedig Tituszt hőssé avatták a történések alatt tanúsított higgadt és józan magatartásáért, korrekt helyzetkezeléséért, frappáns problémamegoldásáért.

Titusz és Pati táncoltak hajnalig, reggel ötkor indultak el hazafelé. Indulás előtt Titusz összeszedte a lebontott asztalokon maradó virágokat és hatalmas csokor rózsaszín tulipánt ajándékozott az álmosan hozzábújó Patinak.

Címkék: ruha esküvő lakodalom plaza titusz és pati

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tituszespati.blog.hu/api/trackback/id/tr234477874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása