Titusz és Pati

Titusz és Pati varázslatos mindennapjairól...

Friss topikok

  • libraryCat: Gratulalok! :) es boldog karacsonyt! (2012.12.26. 14:46) Just married I.
  • ZoRRaW: egy élmény volt... olvasni :-) sok boldogságosat! :-) (2012.12.25. 09:49) Just married II.
  • Dr. Morcz: Na ezt már vártuk páran (2011.10.18. 13:08) Újra
  • zsokali: Együttérzek...Zoli is megpróbálkozott ezzel...Az lett a vége, hogy megnyílt a vádlimon a bőrfelüle... (2010.09.02. 16:20) Titusz megtanítja Patit biciklizni
  • Trulla: TITUSZ ÉS PATI, NEKTEK! :) Ci sono cose che non puoi vedere con gli occhi: devi vederle con il cu... (2010.07.31. 12:57) Titusz és Pati és a kánikula

Linkblog

 2011. május 28-29. és június 4-5.

Vasárnap délután, Pati a gangon ül és egy füzetbe jegyzetelget, mivel Titusz a Roland Garros döntőjét nézi a gépen teljes odaadással. Titusz és Pati még közös életük hajnalán megállapodtak hogy nem lesz tv-jük mivel az kapcsolatromboló, a tv üres bámulása helyett beszélgetéssel, közös programokkal töltik ki majd a mindennapjaikat. Azóta Titusz és Pati is kitapasztalta honnan tudják letölteni kedvenc csatornáikat, az internet sokoldalúsága minden problémát áthidal. Pati így együtt vacillálhatott Alekosszal Olga és Veronika között vívódva, Titusz pedig együtt izzadhat Nadallal a párizsi teniszpályán. Pati apukája is rajong a teniszért, Patinak és a nővérének kiskorától fogva a vörös salakpályán kellett töltenie a hétvégéjét. Patit fárasztotta az állandó hajolgatás a labdákért, az elviselhetetlen melegről nem is beszélve, Pati apukájának lelkesedése az évek során azonban nem csökkent. Egy forró nyári délutánon az egyre ügyesedő kislány Pati édesapjával játszott. Aki személyesen ismeri Patit tudja, hogy Pati sokkal kisebb növésű a családja többi tagjához képest. Pati apukája olyan hatalmas, hogy Pati még felnőttként is eltörpül mellette. Azon az izzasztó és Pati teniszkarrierje szempontjából sorsfordító teniszmeccsen Pati  bátorodó fonákjaira, Pati apukája is egyre lendületesebben reagált, majd a játékba belefeledkezve az egyik tenyeresét hatalmasan megküldte. A teniszlabda 10.000 km/h sebességgel száguldott a 8 éves Pati felé aki nem is gondolt menekülésre. A labda  telibe találta Pati bal szemét. Pati pontosan fél óráig nem látott a fájdalomtól, dőlt a szeméből a könny. Nem vakult meg - mint ahogy azt az édesapja első rémületében hitte - annyi következménye azonban volt az esetnek, hogy Pati akkor vett életében utoljára teniszütőt a kezébe. ( Aki ezen most esetleg elszomorodott, ne tegye. A kislány Pati szélsebesen talált magának a tenisznél sokkal érdekesebb és kb 15x költségesebb sportolási lehetőséget, melyet immár tizenöt éve lelkesen gyakorol.) Talán ez lehet az oka, hogy Patit jelenleg teljesen hidegen hagyja, hogy Nadal a világranglista első helyét kockáztatva megnyeri-e a meccset vmi M. betűs ember ellen, akinek Pati már elfelejtette a nevét. (Titusz a a postot elolvasva utólag felvilágosította Patit, hogy az M. betűs embert Federernek hívják és nála nagyobb király a teniszben nincsen... :) ) Mivel azonban Pati látta, hogy Titusz mennyire odavan ezért az egészért,  úgy döntött jó fej lesz, csendben marad és kimegy a gangra posztot írni kézzel (!!!) és majd később begépeli a szöveget. A post megszületése közben Pati rájött, hogy nagyjából már el is felejtett írni tollal, papírra. Patinak amúgy pont az ilyen esetekre kellene egy laptop, na mindegyis... :)

 Szóval Titusz és Pati előző hétvégéje:

Hogy mit csinált Titusz és Pati szombaton, arról nemsokára kaptok egy külön posztot.

Vasárnap. A délelőttöt Patinak takarítással kellett tölteni, mivel elbukott a porgomolyag teszten. Ehhez az egészhez tudni kell azt, hogy bár Pati igényes, tiszta, rendszerető kis házitündér, Titusz rendigénye és komfortérzete kicsit magasabb Patiénál. Titusz már azon kiakad ha az asztal alatt áll össze a por gomolyaggá, míg Pati csak akkor esik kétségbe ha a por jól feltűnő helyen pl. a padló közepén is már porcicát formál. Hét közepén Pati többször is konstatálta, hogy egy kicsi, formás porcsomó árválkodik a szekrény mellett, többször fel is akarta venni és kidobni mert tudta hogy Titusz le fog rá csapni, de aztán a gondolatot valahogy soha nem követte maga a tett. Vasárnap reggel miközben Pati békésen ébredezett a wc-n ülve, Titusz berontott és diadalmasan közölte, hogy a porgombolyagot hét közepén ő szedte ki saját kezűleg az asztal alól és helyezte jól látható helyre, ezzel tesztelvén Pati kosztűrését. A porcica három napon át érintetlen maradt, Pati a tesztet bebukta. Pati előszőr lefeküdt a földre röhögni, majd nekiállt takarítani, a munkából a leleményes kis Titusz is alaposan kivette a részét.

Délután Titusz és Pati kimentek a Kopaszi-gátra. Pati eddig nem is tudott a hely létezéséről, néhány hete olvasott róla egy programajánlóban, akkor vette a fejébe, hogy kimennek megnézni. A Kopaszi-gát a Lágymányosi híd budai hídfőjénél van, eszméletlen jó hely, Titusz és Pati mindenkinek csak ajánlani tudja. Igazi homokos-kavicsos Duna-part feeling a város közepén. Titusz és Pati végigjárták a hűvös, zöld gyeppel borított teraszokat, majd kiültek a vízből kilógó kövekre. Titusz arcát a napnak fordítva lustán és gondolat nélkül ejtőzött, Pati pedig levette a nadrágját és kis tunikában bement a vízbe. Titusz érdeklődve figyelte mikor esik el Pati a kövek között és lesz bugyiig vizes, Pati azonban bár álmodozva bóklászott a part menti sekélyben és emiatt néha meg-meg csúszott, valahogy mindig kilábalt a helyzetből. Titusz és Pati az egész délutánt kinn töltötték, a lemenő nap fényében, szúnyoggal teli szájjal sétáltak haza a rakparton.  A napot az Aldiban zárták, Titusz akciós jégkrémet vett, Pati pedig drága marcipános csokit. A vákuumcsomagolt füstölt csirkemell sonka hihetetlenül jó, kóstoljátok meg!

Ezt a hétvégét Titusz és Pati a Belfeszt jegyében töltötte, és ezzel Pati mident elmondott...:) Esténként, éjszakánként kinn ücsörögtek a sörpadokon az V.kerület csillagos ege alatt. Titusz elmélázva itta a sörét, Pati pedig mezítláb és fékevesztetten ugrált erre a számra:

https://www.youtube.com/watch?v=jJj16gL-Xbs

juhéééj, már csak három hét... :)

 

 

 

Címkék: roland garros orfű kopaszi gát titusz es pati

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tituszespati.blog.hu/api/trackback/id/tr892959819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása