Titusz és Pati

Titusz és Pati varázslatos mindennapjairól...

Friss topikok

  • libraryCat: Gratulalok! :) es boldog karacsonyt! (2012.12.26. 14:46) Just married I.
  • ZoRRaW: egy élmény volt... olvasni :-) sok boldogságosat! :-) (2012.12.25. 09:49) Just married II.
  • Dr. Morcz: Na ezt már vártuk páran (2011.10.18. 13:08) Újra
  • zsokali: Együttérzek...Zoli is megpróbálkozott ezzel...Az lett a vége, hogy megnyílt a vádlimon a bőrfelüle... (2010.09.02. 16:20) Titusz megtanítja Patit biciklizni
  • Trulla: TITUSZ ÉS PATI, NEKTEK! :) Ci sono cose che non puoi vedere con gli occhi: devi vederle con il cu... (2010.07.31. 12:57) Titusz és Pati és a kánikula

Linkblog

 2011.május 13-15.

Titusz és Pati pénteken este Mapezzel indított a Tündérgyárban. Aki nem ismeri a Mapezt, az keresse meg youtube-on. Aki megtalálja a felvételt amin Titusz is rajta van, az kap Patitól egy jegyet a következő  koncertre. A Mapez életérzés, valami hasonló mint a Kispálésaborz csak hétköznapibb és egyszerűbb. Pati Titusszal együtt megkapta a Mapezt is péntek esti koncertek végeláthatatlan sorával. Télen-nyáron, legyen bármilyen messze is Titusz és barátai minden Mapez fellépésen ott vannak. Mind túl a harmincon, az első sorban ugrálnak minél magasabbra. Titusznak- lévén kisebb növésű - extra nagyokat kell ugrania,  az egyiküknek bokaszalagszakadása van ő féllábon ugrál, de minden akadállyal megküzdenek. Egyenpólójuk is van.  Mikor Pati ezt előszőr látta, elnyúlva röhögött a babzsákfotelben, amiben  ücsörgött. Azóta  Pati számára ez már  megszokott koncertfeeling lett, aggódott is mikor most péntek este Titusz  nem ment ugrálni, hátrébb állt és komolyan itta a sörét. Patiban felmerült, hogy Titusz esetleg felnőtt, de aztán jobban belegondolt az egészbe és ez valószerűtlennek tűnt. A mindig realista Titusz később higgadtan el is magyarázta Patinak, szó nincs ilyesmiről egyszerűen csak nem akart megsérülni az ugrálásban futóverseny előtt. Éjjel egykor, mikor Titusz erősen raccsoló, az r betűt sohamégkinemondó legjobb barátja elkezdett grillrács-partyt rendezni, Pati érezte ideje hazaindulni. Egy órával később Titusz és Pati negyedmagukkal egy körúti gyrososnál ettek az utcán ücsörögve. Titusz másik nagyon jó barátja ekkorra jutott odáig, hogy randit szervezzen  a nyugati pu - kálvin tér sarkára, Tituszt is vinni akarta, Pati pedig még határozottabb lett a hazamenetelt illetően.

Mivel hajnalban értek haza, Titusz és Pati másnap egész nap aludtak. Pati nagyon szereti ezeket a békés, félálomban Titusz mellett heverős, egymást szeretgetős, felébredős, visszaalvós napokat. Titusz és Pati nézett Alekoszt is, röhögtek a ribiken, megállapították, hogy ez a gödör alja, aztán rákerestek a következő részre. Titusz és Pati tudja, hogy az ország emiatt tart ott ahol, de úgy érzik már úgyis mindegy. Pati pofátlanul felszabadultan nézi, Titusz minden rész után problémázik egy sort, elmondja  mennyire gáz Patitól, hogy ez tetszik neki, aztán magasabbra gyűri a párnát, hogy jobban lásson. Délután öt körül Titusz és Pati kimásztak az ágyból mert éhesek voltak és Patinak megfájdult a gyomra. Elmentek Pati családjának törzshelyére Tamás bácsi vendéglőjébe, ahol minden pincér névről ismeri őket és Pati a pultnál pálinkázik néhanapján a tulajjal, miközben elmélyednek Pati jövendőbeli virágüzletének megtervezésében. Pati húslevest evett, juhtúrós sztrapacskát és Titusz grillezett  csirkéjét salátával, Titusz halászlevet és Pati sztrapacskáját jobb híján. Este fél hétkor Titusz és Pati úgy érezték készek arra, hogy belevágjanak a megtervezett napi programba, kirándulni indultak, hosszas dilemma után végül a Gellért hegyre. Vitték Pati bolond kutyáját is. Csavarogtak a hegy kanyargós, meredek ösvényein, Pati megmutatta Titusznak hol repült ki a csúszdából gyerekkorában, Titusz meggyőzte Patit, hogy egyen akácvirágot mert az finom, szedett neki pipacsot és összebújtak egy eldugott, csendes kis fűvészkertben amelyre véletlenül akadtak rá. Pati kutyája boldogan hevert egy zsálya ágyás közepén, Titusz Patit ölelgette. Este tízkor indultak el a Tescoba vásárolni. Megbeszélték, hogy csak egy dologért mennek be, ami fontos, elfogyott és csak ott lehet kapni, nem költenek sokat. Pati vett néhány akciós ruhát, névnapi ajándékot a húgának, vasárnapi ebédet - amiről Titusz állította, hogy úgysem fogja megfőzni - akciós naptejet, Titusz vett sajtot, 10.000 Huf röppent.

Vasárnap hajnalban Pati felkelt ebédet főzni. Pati ezt szívből jövő szeretetből csinálta, Titusz szerint csak azért, hogy bizonyítsa mennyire alaptalan volt Titusz kritikája előző este. Pati délelőtt kerti-partyra ment a barátaival, Titusz pedig maraton váltót futott. Pati ezt a napot jól félreszervezte, ezer éve nem látott barátaival ment gulyást enni, mire eszébe jutott hogy Titusz is aznap fut már késő volt. Titusz két hónapja készült a váltóra és bár férfias érzelemnélküliséggel kezelte a Pati által összekavart helyzetet, Pati érezte hogy jelen kellene lennie a nagy eseményen. Így hát Pati elhatározta, hogy kétfelé szakad, mivel nőből van, menni fog neki. Néhány óra alatt lezavarta a guyás-partyt, maxra csavart szósebességgel kibeszélte az  öt év alatt fejenként három gyereket szülő barátnőivel az elmúlt időszak eseményeit, az egyik kismamától kért egy terhes gatyát és magára húzta -pont jó volt rá - mivel tavasz tündérnek öltözve minibe érkezett és jeges szél fújt, majd átszáguldott Hűvösvölgyből a Kossuth térre. Mire Pati odaért, Titusz már beállt váltani,ám Pati elképzelhetetlennek tartotta, hogy Tituszt ne lássa mielőtt elindul. Áttört a tömegen, elverekedte magát a kordonokig, de Tituszt sehol nem találta. Pati ide-oda szaladgált, ugrált, míg végül meglátta a nagy tömegből kiváló kicsi Tituszt. Újra egy kép ami Pati szívébe vésődött. Titusz a méreténél kétszer nagyobb futóingben a váltóbotot lengetve fülig érő vigyorral futott. Pati kiáltozott, Titusz nem vette észre. Pati magassarkúban rohanni kezdett a kordonok mellett, hasra esett a vaskorlátban, felkelt, tovább rohant, Titusz nevét üvöltözte mindenki hibbantnak nézte őt, de megérte végre Titusz  is meglátta Patit... Amíg Titusz futott, Pati a barátaival sörözött. Az egyik csaj  mesélte hányszor tépett padlógázzal,hogy odaérjen a barátja rajtjára, Pati megállapította hogy hibbantnak lenni jó, nincs egyedül az ember. Titusz jó időt futott, Pati nagyon büszke volt rá, megette a jutalomcsokiját. Mikor hazaértek Titusz jólesően elnyújtózott az ágyon, alváshoz készülődött. Pati elkezdett ugrálni rajta, hogy filmet akar nézni, Titusz végül feladta, felkelt. Amíg Titusz filmet keresett, Pati szundított egyet.Titusz ügyesen választott filmet, Patinak tetszett. Tituszhoz bújva nézte végig.

 

 

Címkék: hétvége mapez gellért hegy titusz es pati maraton valto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tituszespati.blog.hu/api/trackback/id/tr682908775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása